IBCG | Analitik Stok Sayımı
1047
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1047,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Analitik Stok Sayımı

IBCG Stok Sayımı Üç Aşamadan Oluşmaktadır:

 

  • Proje Planlama ve Tasarım
  • Fiziksel Sayım ve Veri Toplama
  • Sayım Sonuçlarının Sistem Kayıtları ve Mali Veriler İle Eşleştirilmesi

 

1 – Proje Planlama ve Tasarım

-Proje Planlama ve Tasarım

-Fiziksel Sayım ve Veri Toplama

-Sayım Sonuçlarının Sistem Kayıtları ve Mali Veriler İle Eşleştirilmesi

-Proje Planlama ve Tasarım

-Sayım alanlarında keşif ve fizibilite çalışmalarının yapılması
-Projenin zaman planının yapılması
-Sayım metodolojisinin projeye entegre edilmesi
-Departmanlardan proje için gerekli bilgi ve dökümanların toplanması.
-Defter kayıtları üzerinden kapsamın belirlenmesi. Etiketlenmesini istemediğiniz hesaplarda bulunan ya da bulunmayan demirbaş kayıtlarının önceden belirlenmesi gerekir.
-Lokasyon sistematiğinin kurulması.
-Barkodlama sistematiğinin kurulması.
-Standart envanter bilgilerinin dışında toplanması istenen bilgilerin belirlenmsi. Masraf yeri, zimmet, makina numarası, üretim hat kodu gibi.
-Sabit kıymet tanımlama ve kodlama sistematiğinin oluşturulması
-Projenin spesifik ihtiyaçlarına göre kullanılacak donanım ve yazılımın sayım metodolojisine
entegre edilmesi.

1- Fiziksel Sayım ve Veri Toplama

IBCG fiziksel sayım adımında gelişmiş donanım ve yazılım teknolojilerini kullanacaktır. Sayım sürecinde hiyerarşik veri toplama sistemi kullanılır. Standart envanter sayımı bilgilerinin dışında ihtiyaç duyulan farklı detay bilgiler de toplanabilir. Projede demirbaş sayımı boyunca konusunda uzman ekipler görevlendirilir.

Her bir sabit kıymet için barkod numarasına tanımlanmış; açıklama, tip, marka, model, orjinal seri no başta olmak üzere detay bilgiler toplanır ve digital fotoğraflama tekniği kullanılarak barkod numarası ile eşleştirilir.

 

2- Mali Kayıtlarla Eşleştirme

Fiziksel demirbaş sayımı ile ortaya çaıkan verilerle sistemdeki defter (Mali Kayıtlar) kayıtlarının eşleştirilmesi işlemini kapsar. Defter kayıtlarında yer alan satınalma bilgileri (alım bedeli, alım tarihi, tedarikçi bilgileri gibi), amortisman bilgileri, lokasyon bilgileri (tesis, alan, bölüm, departman gibi), hesap bilgileri göz önünde tutularak fiziksel sayımdan gelen verilerle birleştirilir ve ana sisteme entegre edilir.

Eşleştirme işlemi uzman kişiler tarafından yapılması gereken bir tür spesifik işlemler bütünüdür.

 

3- Sayım İşleyiş Prosedürü

-Sayımlarımıza başlamadan öncelikle sayılacak mağazaların ürün detayları, ürün adetleri ve mağazanın fiziki durumuna göre kullanılacak personel sayısı belirlenir. Bu tespite istinaden teklif hazırlanarak firmaya sunulur.

-Firma tarafından sistemlerinde bulunan tüm stok kartları bilgisinin Excel formatında (stok kodu–barkod–stok adı vs.) olacak şekilde tarafımıza gönderilmesi gerekir.
-Sayım yapılacak mağazanın sayım öncesinde gerekli düzenin sağlanması, barkodu olmayan ürün olup olmadığının kontrolü yapılarak var ise eksiklerin tamamlanması gerekmektedir.
-Gelmiş olan firmaya ait stok kartı bilgileri sayımda kullanılacak olan PDA (El terminali) lara yüklenerek kayıtlı olan barkodlar dışında bir barkodun sayılması engellenecektir.
-Sayım için mağazaya gelindiğinde ilk olarak Supervisor tarafından mağaza için yanında bulunan lokasyon etiketini kullanarak lokasyonlara bölünerek daha rahat ve hatasız sayım olanağı sağlanacaktır.
-Lokasyonlara bölünmüş mağaza, sayım personellerimiz tarafından ( mümkün ise mağaza personeli ile eşleştirilerek, değil ise sayımı tek başına zor olacak bölgelerde eşleşerek) PDA’lar ile barkod okutularak sayılacaktır.

Sayım Hizmeti Verdiğimiz Başlıca Alanlar